НАБУ закрило справу про недостовірне декларування Денісової

Читать на русском
У Національному бюро закрили кримінальне провадження стосовно колишнього члена українського парламенту за можливе недостовірне декларування.
Людмила Денісова

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом можливого недостовірного декларування колишньою народною депутаткою, омбудсменом Людмилою Денісовою.

Про це йдеться в рішенні Вищого антикорупційного суду від 27 серпня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що омбудсмен не задекларувала 23,84 млн грн доходів, а також не вказала достовірні розміри своїх внесків до статутних капіталів фірм. Пізніше, НАБУ порушило кримінальне провадження за вказаними фактами.

Проте, за результатами слідства, детектив НАБУ виніс постанову про закриття справи у зв'язку з відсутністю в діянні Денісової складу кримінального правопорушення. На його думку, у законі відсутнє чітке зазначення того, яка частка статутного капіталу (задекларована або фактично сплачена) повинна бути зазначена у декларації. Детектив зауважив, що питання стосовно зазначення Денісової у декларації суми прощеної заборгованості у розмірі 20,13 млн грн, як ще однієї підстави порушення закону України «Про запобігання корупції», не піднімалось НАЗК у ході досудового розслідування та не було предметом дослідження у зазначеному кримінальному провадженні і, як наслідок, воно не може бути підставою для скасування оскаржуваної постанови.

Не погодившись з таким рішенням, НАЗК подали скаргу на закриття справи. Вивчивши її, суддя відмовила у задоволенні скарги. Суд також зазначив, що слідство у цій справі закінчилося 19 травня, а детектив за один день до завершення слідства, 18 травня, виніс постанову про закриття справи.

Нагадаємо, Денісова подала позов до НАЗК, в якому просила скасувати рішення НАЗК про результати перевірки її декларації і направлення висновку до НАБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: