НАБУ закрило справу про ліквідацію Верховного суду України

Читать на русском
Антикорупційне бюро кілька разів виносило постанову про закриття справи стосовно можливих зловживань, пов'язаних із ліквідацією ВСУ
Верховний суд України

Національне антикорупційне бюро закрило кримінальне провадження за фактом імовірних неправомірних дій посадових осіб органів державної влади, які вчинені під час ліквідації Верховного суду України.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, детектив вказував, що цю справу було порушено на підставі рішення Печерського районного суду міста Києва Національною поліцією України. Пізніше справу передали за підслідністю до НАБУ. Проте за результатами вивчення матеріалів кримінального провадження детективом не було встановлено достатніх підстав для повідомлення будь-яким особам про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, що розслідуються.

До того ж, ще 29 жовтня 2019 року закінчився строк досудового розслідування і протягом цього строку жодній особі не було повідомлено про підозру. Тому постановами від 1 листопада 2019 року та 20 березня 2020 року детектив закрив кримінальне провадження у зв'язку із закінченням строку досудового розслідування. Однак рішенням слідчих суддів ВАКС ці постанови були скасовані. Тому детектив звернувся до суду з проханням продовжити слідство у справі, але ВАКС відмовив.

Нагадаємо, НАБУ закрило справу стосовно голови правління ПриватБанку. Також Національне бюро закрило одну зі справ Юрія Гримчака. Крім того, детектив закрив «дорожню справу», до якої нібито був причетний міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: