Соціологи склали новий рейтинг довіри до українських політиків

Читать на русском
Українці найбільше довіряють чинному президенту Володимиру Зеленському. На другому місці - голова Ради Дмитро Разумков. Далі - політики Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.
Фото: rada.gov.ua

Українці найбільше довіряють чинному президенту Володимиру Зеленському. На другому місці - голова Верховної ради Дмитро Разумков.

Такими є результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» 22-23 лютого.

Рік і дев'ять місяців роботи президента: як Зеленський виконує обіцянкиПрезидент Володимир Зеленський за місяць дав 7 нових обіцянок, 4 – виконав і 2 – не виконав.

Так, рейтинг довіри до політиків на сьогоднішній очолює президент Володимир Зеленський. Йому довіряють 44% опитаних, не довіряють - 54%. У порівнянні з січнем рівень довіри до президента виріс з 37 до 44%, відзначили соціологи.

Спікеру ВР Дмитру Разумкову довіряють 29% і не довіряють - 33%, ще 32% не знають його.

Лідеру «Батьківщини» Юлії Тимошенко довіряють 26%, не довіряють - 72%. Колишньому президенту України Петру Порошенку довіряють 25%, не довіряють - 74%.

Співголові фракції ОПЗЖ Юрію Бойку довіряють 23%, не довіряють - 60%, не знають його - 13%. Прем'єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 14%, не довіряють - 52%.

Соціологи також розповіли про лідерів президентського рейтингу серед українців.

«Президентський рейтинг очолює В. Зеленський. Якби вибори відбулися найближчим часом, то його підтримали б 23,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. За П. Порошенка проголосували б 14,4%, Ю. Бойка - 11,3%, Ю. Тимошенко - 10,9%. І. Смешка підтримують 7,2%, В. Гройсмана - 5,7%, Д. Разумкова - 5,3%, Е. Мураєва - 4,9%, О. Ляшка - 4,1%, А. Яценюка - 2,9%, О. Тягнибока і В. Кличка - по 2,4%», - йдеться в результатах опитування.

Нагадаємо, опитування на початку лютого показало, що половина українців були готові відправити у відставку президента. Ще майже дві третини підтримували ідею розпуску Ради і відставки Кабміну.

«Слово і діло» відстежило, як виконує обіцянки команда президента Зеленського і міністри Кабміну Шмигаля.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: