Санкції проти бізнесу Медведчука були напрацьовані ще у 2019 році – Данилюк

Читать на русском
Санкції проти нардепа Віктора Медведчука, його медіахолдингу і нафтопроводу були готові ще у 2019 році. Однак на той момент влада України намагалася домовитися з Росією.
фото Українські новини

Санкції проти нардепа Віктора Медведчука, його медіахолдингу, а також нафтопроводу, який пов'язаний з оточенням Медведчука, були розроблені ще у серпні-вересні 2019 року. Однак на той момент влада України намагалася домовитися з РФ.

Про це заявив колишній секретар РНБО України Олександр Данилюк в ефірі «24 каналу».

Нові санкції РНБО підтримали всі, але із зауваженнями – ДаниловДанилов зазначив, що серед 19 присутніх на засіданні членів РНБО тільки одна людина прийняла санкції з низкою застережень

«У 2019, серпні-вересні, були напрацьовані санкції, які стосуються медіахолдингу Медведчука і, зокрема, нафтопроводу, який поставляє дизель («Самара - Західний напрямок» - ред.). Тобто, ми вже тоді розробили відповідні санкції і рішення», - розповів Данилюк.

При цьому він зазначив, що нафтопровід «Самара - Західний напрямок» використовувався для того, щоб фінансувати певну діяльність Медведчука в Україні (бізнес-інтереси та медіаактиви).

«Однак на той час, мені здається, все ж було бажання у деяких представників, скажімо так, влади, домовлятися з Росією. І, на жаль, тільки через півтора року вони зрозуміли, що з Росією домовлятися неможливо», - додав Данилюк.

Він позитивно оцінив той факт, що напрацьовані півтора роки тому санкції все ж вдалося застосувати зараз.

Мовчазна згода щодо санкцій проти Медведчука: Росія шукатиме нову точку опори24 Канал

Нагадаємо, Україна впровадила санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Санкції також торкнулися і оточення Медведчука - 19 юридичних та 8 фізичних осіб, з них п'ятеро - громадяни Росії.

Крім того, РНБО доручив повернути в державну власність частину дизельного нафтопроводу «Самара - Західний напрямок».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: