У Зеленського відреагували на нові санкції РНБО

Читать на русском
Сьогоднішнє рішення РНБО про впровадження прямих санкцій проти восьми фізичних і 19 юридичних осіб - наслідок жорсткої особистої позиції президента Володимира Зеленського.

Сьогоднішнє рішення РНБО про впровадження прямих санкцій проти восьми фізичних і 19 юридичних осіб - наслідок жорсткої особистої позиції президента Володимира Зеленського.

Про це сказав радник глави ОП Михайло Подоляк у коментарі для Корреспондент.net.

«Я б навіть сказав, що це вже цілком конкретні прояви нового формату політики президента. Політики жорсткої, безкомпромісної, державно-орієнтованої», - сказав Подоляк.

Він підкреслив, що Зеленський категоричний в тому, що не можна грати в чужій команді та претендувати на право формувати в Україні правила або визначення пріоритетів.

«Очевидно, що для тих, хто нескінченно перетворює на полігон і заливає країну фейками буде ще болючіше. Старанно працювати на руйнування української держави та видавати це за «турботу про благо народу» не вийде», - зазначив радник глави ОП.

За його словами, глава держави хоче таки домогтися консенсусного рішення нових еліт про те, що не можна, працюючи тільки у тіньових форматах, впливати на суспільство. Потрібна відповідальність і чесність.

«Ну і головне. Терміну давності та інших юридичних нібито/хитрощів не буде. На тільки для «формату Медведчука». Але й для інших «фамільних форматів», де багато пафосних слів і мало реальної правди. Президент цілком конкретний, і він чітко говорить: країна не може дозволити собі вічно закриті очі», - сказав Подоляк, додавши, що країна не може дозволити собі утримувати тих, хто її обкрадає і вкладають гроші в посилення громадського розколу.

Сьогодні Україна ввела санкції проти народного депутата від ОПЗЖ Віктора Медведчука і його дружини Оксани Марченко за фінансування тероризму. Крім того, під санкції РНБО потрапили ще ряд осіб і компаній.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: