У Раді зареєстрували законопроєкти Зеленського щодо судової реформи

Читать на русском
У Раді 15 лютого зареєстровані анонсовані Зеленським законопроєкти щодо судової реформи, зокрема, про скорочення повноважень ОАСК.
president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної ради три законопроєкти, які покликані вирішити проблемні питання у судовій системі і, зокрема, скоротити повноваження ОАСК.

Про це повідомляється на сайті ВР.

Рік і вісім місяців роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянкиЗа місяць керівники Офісу президента дали 13 нових обіцянок, виконали – 5, не виконали – 8.

Так, законопроєкти №5067 про внесення змін до Кодексу адміністративного судочинства щодо підсудності справ Верховному суду як суду першої інстанції, №5068 про порядок обрання (призначення) на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів Вищої ради правосуддя, №5069 про відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя були зареєстровані у понеділок, 15 лютого.

Тексти законопроєктів поки що відсутні.

При цьому законопроекти №№5068 і 5069 визначені Зеленським як невідкладні.

Нагадаємо, 13 лютого стало відомо, що Зеленський запропонує Раді підтримати три законопроекти «для вирішення проблемних питань у судовій системі». Одним з них планується урізати повноваження Окружного адмінсуду Києва.

Відзначимо, проведення судової реформи було однією з обіцянок Зеленського на 2021 рік. «Слово і діло» пропонує вивчити і інші обіцянки президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: