Рік і вісім місяців роботи ОПУ: як команда Зеленського виконує обіцянки

Читать на русском

«Слово і діло» і далі стежить за тим, як президент Володимир Зеленський і його команда виконують обіцянки. За рік і вісім місяців роботи керівники Офісу президента України виконали 65 зобов'язань, провалили – 33, у процесі виконання – 63.

З 20 грудня минулого року по 20 січня 2021-го керівники ОПУ дали 13 нових обіцянок, виконали – 5, не виконали – 8.

Заступник голови Офісу президента Ігор Жовква не виконав обіцянку до кінця 2020-го забезпечити ще хоча б один закордонний візит Володимира Зеленського. Жовква говорив це напередодні поїздки Зеленського в Туреччину. Але після Туреччини президент в закордонні поїздки у 2020 році не їздив.

Керівник ОПУ Андрій Єрмак провалив обіцянку про те, що витрати на відомство не зростуть в 2021 році. «У мене була розмова з міністром фінансів, де я йому точно сказав, рахуйте як хочете, але витрати Офісу президента не повинні збільшитися ні на одну гривню. Скорочуйте, будемо скорочувати людей, але ми не можемо сьогодні – в країні пандемія, в країні триває війна – ми не можемо, ми не підемо ніколи на це. Але в цьому не було злого помислу, тому між першим і другим читанням ця цифра буде відкоригована», – говорив Єрмак в жовтні.

У держбюджеті на 2020 рік після внесених змін витрати на обслуговування і забезпечення діяльності президента і його Офісу склали 912,3 млн грн. У бюджеті на 2021 рік, який підписав Володимир Зеленський, на цю ж статтю витрат передбачили 1 млрд 269 млн грн. Витрати збільшили на понад 300 млн.

«Дива» не сталося і можна точно сказати, що Кирило Тимошенко провалив обіцянку про те, що ОПУ переїде з будівлі на вулиці Банковій. Від ідеї переїзду в ОПУ відмовилися вже давно.

Крім того, Тимошенко, який відповідає за «Велике будівництво», не виконав зобов'язання відновити 6,5 тис. кілометрів доріг в 2020 році. В рамках програми оновили 3 926 кілометрів доріг державного значення і фактично завершили роботи на 2 432 кілометрах доріг місцевого значення. Разом – 6 358 кілометрів, трохи не дотягнули.

Виконав Тимошенко обіцянку «здати» 100 дитячих садків в 2020 році, а також відновити більше 250 кілометрів доріг у Хмельницькій області. Також заступник керівника ОПУ виконав обіцянку відремонтувати дорогу Хмельницький – Кам'янець-Подільський.

Раніше ми писали про те, як Володимир Зеленський виконує обіцянки.

Нагадаємо, «Слово і діло» підбило підсумки 2020 року для Офісу президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: