ОАСК задовольнив позов мера Бахмута до НАЗК

Читать на русском
Столичний адмінсуд повністю задовольнив позов міського голови до Нацагентства з питань запобігання корупції щодо перевірки його декларації.
Олексій Рева

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Національного агентства з питань запобігання корупції про перевірку декларації міського голови Бахмуту Донецької області Олексія Реви, в якій нібито знайшли недостовірності.

Таке рішення 2 лютого ухвалила суддя ОАСК Олена Патратій, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, рішенням Нацагентства було встановлено недостовірності в декларації Реви, а саме: недостовірно вказано вартість у грошовому вираженні статутного капіталу фірми «Виробниче-комерційне підприємство «ДЕМИ» (89,3 млн грн замість вказаного у реєстрі юридичних осіб в 150 млн грн) та у статутному капіталі приватного підприємства «Торгово-промисловий комплекс» (1,9 млн грн замість вказаного у реєстрі юридичних осіб в 4 млн грн), які належали його дружині. Таким чином, мер Бахмута нібито міг вчинити кримінальне правопорушення, передбачене ст. 366-1 Кримінального кодексу України, тобто недостовірне декларування, яке була визнано неконституційним рішенням Конституційного суду України.

Однак Рева не погодився з таким рішенням і подав позов до ОАСКу, в якому просив визнати протиправним та скасувати рішення НАЗК. Вивчивши позов, суддя Патратій його задовольнила і скасувала рішення Нацагентства. Вона встановила, що у дружини мера Бахмута були відсутні фінансові зобов`язання у вигляді суми несплаченого, на кінець звітного періоду, статутного капіталу перед ТОВ «ВКП «ДЕМИ» в розмірі 60,70 млн грн та перед ПП «ТПК» в розмірі 2,09 млн грн.

Нагадаємо, НАЗК знайшло порушення у фінансуванні трьох партій. Раніше Нацагентство склало два адміністративні протоколи на главу КСУ Олександра Тупицького, а також на суддів КСУ за конфлікт інтересів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: