«Африканським» штамом COVID-19 можна заразитися повторно – ВООЗ

Читать на русском
Мутованим штамом коронавірусної інфекції, який вперше виявили на території Південно-Африканської Республіки у грудні 2020 року, можна заразитися повторно.
Фото з відкритих джерел

Мутованим штамом коронавірусної інфекції, який вперше виявили на території Південно-Африканської Республіки у грудні 2020 року, можна заразитися повторно.

Про це заявила головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан під час брифінгу.

Лікування COVID-19 антитілами може призвести до мутації – британські медикиПереливання плазми крові, яка містить антитіла до коронавірусу, пацієнтам з ослабленою імунною системою може спровокувати мутацію хвороби.

«Зараз ми отримуємо повідомлення про те, що люди повторно заражаються новим південноафриканським штамом», - заявила Свамінатан.

Зазначимо, що мутований штам коронавірусу з Південної Африки може бути більш стійким до тих антитіл, які входять до складу COVID-вакцин.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія, Японія, Бразилія, США та низка інших країн, а у лютому британські медики знайшли в країні ще одну мутацію хвороби, яка «викликає занепокоєння».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: