Джонсон підтвердив факт виявлення нового штаму COVID в Британії

Читать на русском
Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтвердив, що в країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим за звичайний.
Фото: АР

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон підтвердив, що в країні виявили новий штам коронавірусу, який може бути на 70% заразнішим за звичайний.

Відповідне повідомлення він оприлюднив у Twitter.

За словами британського прем’єра, враховуючи попередні дані про новий штам хвороби та потенційний ризик, який він представляє, британці не зможуть відсвяткувати Різдво, як планувалося.

«Ми жертвуємо своїм шансом побачити наших коханих цього Різдва, оскільки так ми маємо більше шансів захистити їхнє життя для того, щоб ми могли бачити їх на майбутніх Різдвяних святах», - повідомив Джонсон.

В той же час, політик відзначив, що наразі немає жодних даних про те, що нова мутація вірусу викликає важчий перебіг захворювання чи відрізняється вищою смертністю.

На інформацію про новий штам вірусу уже відреагували у ВООЗ. Там зазначили, що контактують із владою Британії і будуть ділитися інформацією про вірус по мірі її надходження.

Нагадаємо, минулого тижня британські ЗМІ повідомили, що в Королівстві виявили новий штам коронавірусу, який стрімко поширюється на півдні Англії.

Також ми писали, що в Україні ймовірно циркулюють декілька штамів COVID-19, які постійно мутують.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: