Лікування COVID-19 антитілами може призвести до мутації – британські медики

Читать на русском
Переливання плазми крові, яка містить антитіла до коронавірусу, пацієнтам з ослабленою імунною системою може спровокувати мутацію хвороби. До такого висновку прийшли медики з Кембриджського університету у Великобританії.
Фото з відкритих джерел

Переливання плазми крові, яка містить антитіла до коронавірусу, пацієнтам з ослабленою імунною системою може спровокувати мутацію хвороби. До такого висновку прийшли медики з Кембриджського університету у Великобританії.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Британський» штам коронавірусу виявили вже у 80 країнах – ВООЗМутацію коронавірусу, яку вперше зафіксували в Британії, виявили вже у 80 країнах. Південноафриканський штам вже в 41 країні.

Зазначається, що вчені протягом 102 днів спостерігали за перебігом коронавірусної інфекції у пацієнта, який отримував плазму крові з антитілами від донорів, які перехворіли на COVID-19 раніше.

Попри надану допомогу, пацієнт, чий імунітет був ослаблений перенесеним раніше онкологічним захворюванням, помер.

Професор мікробіології з Кембриджського інституту терапевтичної імунології та інфекційних захворювань Равіндра Гупта, що вивчав цей випадок разом з колегами, вважає, що плазма з антитілами може вплинути на вірус достатньо, щоб змусити його мутувати.

«Коли вірус має можливість залишатися в організмі людини протягом тривалого періоду і розмножуватися, він вчиться боротися з імунною системою», - наголосив Гупта.

Наголошується, що мутації коронавірусу відбувалися після кожного переливання плазми в спайковому білку, який відповідає за проникнення в здорові клітини організму.

Автори дослідження вважають, що з урахуванням отриманих даних плазму крові людей, які перехворіли на коронавірус, слід застосовувати при лікуванні пацієнтів зі слабким імунітетом з обережністю.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія та низка інших країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: