У Британії виявили ще одну мутацію коронавірусу

Читать на русском
На території Великої Британії виявили нову мутацію коронавірусної інфекції, яка викликає занепокоєння у місцевих медиків.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

На території Великої Британії виявили нову мутацію коронавірусної інфекції, яка «викликає занепокоєння» у місцевих медиків.

Про це повідомляє агенство Sky News.

Лікування COVID-19 антитілами може призвести до мутації – британські медикиПереливання плазми крові, яка містить антитіла до коронавірусу, пацієнтам з ослабленою імунною системою може спровокувати мутацію хвороби.

Зазначається, що перші випадки інфікування новим штамом виявили у Брістолі та Манчестері. Згодом факт виявлення нового штаму хвороби підтвердила Консультативна група з питань загроз нових респіраторних вірусів при британському МОЗ.

За даними вчених, нова мутація походить від «кентського» штаму коронавірусу. Її вже назвали такою, що «викликає занепокоєння», оскільки нова варіація хвороби може дуже швидко поширюватися, а також впливати на вакцину.

У Брістолі було зареєстровано 14 випадків цієї мутації, ще чотири випадки знайшли в Манчестері та три - в інших окремих випадках.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія та низка інших країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: