У Чернівецькій області закривають школи через спалах коронавірусу

Читать на русском
Влада Чернівецької області рекомендували перевести школи у громадах Заставнівського та Сторожинецького районів та в Чернівцях на дистанційну форму навчання через збільшення кількості випадків коронавірусу.

Влада Чернівецької області рекомендували перевести школи у громадах Заставнівського та Сторожинецького районів та в Чернівцях на дистанційну форму навчання через збільшення кількості випадків коронавірусу.

Про це сказала директор Департаменту освіти та науки Чернівецької обласної державної адміністрації Людвіга Цуркан, повідомляє Укрінформ у четвер, 11 лютого.

За її словами, сьогодні вранці відбулося засідання обласної комісії з питань ТЕБ ​​та НС, де чиновники відзвітували про рівень захворюваності по установах освіти - і по садках, і по школах, і по установах профтехосвіти.

«Вислухали рекомендації головного санітарного лікаря щодо організації форм навчання, вислухали рятувальників, доповіли про погіршення погодних умов. Тому було схвалено рішення в тих територіальних громадах, а це в основному громади колишнього Сторожинецького, Заставнівського районів та міста Чернівці, рекомендувати керівникам перевести з понеділка здобувачів освіти на дистанційну форму навчання», - сказала Цуркан.

Вона зазначила, що рівень захворюваності на коронавірус почав рости швидкими темпами - за тиждень кількість хворих учнів та вчителів зросла більш ніж у два рази.

«За останній тиждень по садках кількість хворих працівників збільшилася на 24 особи і станом сьогодні їх вже 51. А в школах захворіло вже 62 вчителі та 65 учнів, а це, відповідно, на 39 і 45 більше, ніж минулого тижня. Чесно кажучи, у нас ще до сьогоднішнього засідання комісії з питань ТЕБ ​​та НС закрилися деякі заклади дошкільної освіти в Заставнівськый, Веренчанській, Юрківецькій, і Сторожинецькій ОТГ», - додала Цуркан.

У Департаменті освіти підготували відповідний лист з рекомендаціями з понеділка перевести школи на дистанційну форму навчання терміном на два тижні. Його відправили громадам, в яких зафіксували зростання захворюваності.

Нагадаємо, в Україні стартували семінари по вакцинації від коронавірусу для медпрацівників.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: