«Британський» штам коронавірусу виявили вже у 86 країнах – ВООЗ

Читать на русском
Мутований штам коронавірусу, який у грудні виявили на території Великої Британії, продовжує поширюватися світом. Нині його виявили вже у 86 країнах світу.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Мутований штам коронавірусу, який у грудні виявили на території Великої Британії, продовжує поширюватися світом. Нині його виявили вже у 86 країнах світу.

Про це повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я.

Лікування COVID-19 антитілами може призвести до мутації – британські медикиПереливання плазми крові, яка містить антитіла до коронавірусу, пацієнтам з ослабленою імунною системою може спровокувати мутацію хвороби.

Зазначається, що минулого тижня «британський» штам виявили у 6 країнах світу. Окрім нього, планетою поширюються також варіації хвороби, які виявили у ПАР, Бразилії і Японії.

Один лише «південноафриканський» штам коронавірусу станом на 8 лютого був виявлений у 44 державах, за минулий тиждень їх кількість збільшилася на три.

Активно поширюється також і «японський» штам – впродовж останніх семи днів він проник до п’яти нових держав, загалом же їх тепер налічується 15.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Британії виявили новий, більш заразний штам коронавірусу, який, за попередніми даними, поширювався в країні ще з вересня. Через це десятки країн закрили свої кордони для туристів з Британії та припинили авіаперевезення.

Згодом про нові мутації хвороби повідомили Південно-Африканська республіка, Нігерія, Японія, Бразилія, США та низка інших країн, а у лютому британські медики знайшли в країні ще одну мутацію хвороби, яка «викликає занепокоєння».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: