В ЄС заявили, що Україна мала право захищатися від каналів Медведчука

Читать на русском
Україна має законне право на самозахист від інформаційних маніпуляцій та тиску з боку Кремля, і може використовувати для реалізації цього права заходи, які будуть відповідати рівню загрози, зокрема і накладати санкції на проросійські канали.
Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна має законне право на самозахист від інформаційних маніпуляцій та тиску з боку Кремля, і може використовувати для реалізації цього права заходи, які будуть відповідати рівню загрози, зокрема і накладати санкції на проросійські канали.

Про це заявив заступник начальника відділу стратегічних комунікацій та аналізу інформації Європейської служби зовнішніх дій Юргіс Вілчінскас під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Коронавірус: виклики та відповіді», повідомляє Укрінформ.

Санкції проти каналів Медведчука: захист інфопростору чи наступ на свободу словаУ своїй колонці політичний експерт Слово і діло Валентин Гладких робить спробу подолати пропагандистські штампи.

За словами Вілчінскаса, медійний ландшафт в Україні зазначає зазнає дуже серйозного впливу від прокремлівських наративів.

«В цій ситуації Україна має законне право на самозахист від інформаційних маніпуляцій, щоб спробувати, принаймні, обмежити масштаби таких нападів. З іншого боку, ми маємо пересвідчитися, що таке реагування є пропорційним загрозі і відповідає поставленій меті», - зазначив представник ЄС.

Він підкреслив, що, з точки зору ЄС, всі заходи з реагування на інформаційні загрози, які розробляються в Україні, мають відповідати принципам фундаментальних прав і свобод людини, в тому числі, свободі вираження поглядів.

«З точки зору Євросоюзу, можу сказати, що нам потрібен час, щоб обміркувати цю справу, розглянути її ретельніше і подумати про можливі наслідки цього рішення», - додав Вілчінскас.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО запровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, які займаються трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: