Макрон підтримав завершення будівництва «Північного потоку-2»

Читать на русском
Французький президент Еммануель Макрон підтримав позицію лідера німецького уряду Ангели Меркель щодо необхідності завершення будівництва російського газопроводу Північний потік-2.
Фото з відкритих джерел

Французький президент Еммануель Макрон підтримав позицію лідера німецького уряду Ангели Меркель щодо необхідності завершення будівництва російського газопроводу «Північний потік-2».

Відповідну заяву очільник Франції зробив під час спільної відео конференції із Меркель, повідомляє Bloomberg.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

Зазначається, що сторони домовились, що мають усунути розбіжності щодо будівництва газопроводу напередодні переговорів із президентом США Джо Байденом.

За словами Ангели Меркель, Франція та Німеччина єдиними силами виступили проти американських санкцій щодо газопроводу і наразі вони хочуть підняти це питання у перемовинах із США.

В свою чергу, Сполучені Штати виступають проти запуску труби та вже запровадили ряд санкцій, які до цього причетні.

«Ми хочемо продовжувати спільну роботу над більш суверенною європейською енергетичною стратегію», – резюмував Макрон.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що німецька компанія Bilfinger SE відмовилася від участі в проєкті будівництва російського газопроводу «Північний потік-2» через загрозу санкцій з боку США.

Пізніше посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що завершення будівництво газопроводу «Північний потік-2» може негативно вплинути на політичний імідж Німеччини у світі та призвести до втрати довіри до цієї країни на міжнародній арені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: