Бойко, Рабінович, Медведчук, Козак: хто виконав більше обіцянок

Читать на русском

Юрій Бойко виконав 65 обіцянок, його колега по фракції Вадим Рабінович – 25 обіцянок, Віктор Медведчук і Тарас Козак – по 2.
radiosvoboda.org

Співголова фракції «Опозиційна платформа – За життя» Юрій Бойко виконав 65 обіцянок (23%). Його колега по фракції Вадим Рабінович виконав 25 (13%) зобов'язань, Віктор Медведчук – 2 (3%) обіцянки, Тарас Козак – 2 (2%) обіцянки.

Про це повідомляє «Слово і діло».

У Юрія Бойка наша аналітики зафіксували 288 обіцянок, це за кілька каденцій в парламенті, а також на посаді міністра енергетики. Виконав політик 65 обіцянок (23%), провалив – 126 (44%), ще 97 обіцянок залишаються в процесі реалізації.

Останні виконані обіцянки депутата пов'язані з позицією ОПЗЖ під час голосувань у Раді: не голосувати за держбюджет-2021, не голосувати за адміністративну реформу, не голосувати за закон про банки. З того, що недавно не виконав Бойко, можна відзначити обіцянку про те, що фракція підтримає закон про референдум. Однак голосів ОПЗЖ не дала.

У співголови фракції «Опозиційна платформа» Вадима Рабіновича 188 обіцянок: виконав – 25 (13%), провалив – 86 (46%), в процесі виконання залишається 77 обіцянок. Останнім часом нардеп більше провалює зобов'язання, ніж виконує. Наприклад, він не виконав обіцянку ухвалити закон про референдум, знизити ціни на газ для населення, забезпечити посилення кримінальної відповідальності за вчинення корупційних злочинів посадовими особами.

Віктор Медведчук в парламенті цього скликання дав 77 обіцянок: виконав – 2 (3%), не виконав – 8 (10%), 67 – в процесі реалізації. Нардеп виконав обіцянку про те, що ОПЗЖ не голосуватиме за держбюджет-2021, а також обіцянку звернутися до Конституційного суду щодо закону про повну загальну середню освіту.

У депутата Тараса Козака зафіксовано 93 обіцянки: виконав – 2 (2%), провалив – 29 (31%), в процесі виконання – 62. Козак виконав програмні обіцянки ввести пропорційну систему виборів за відкритими списками, а також робити кроки для підвищення енергетичної незалежності держави.

До речі, у Козака всі обіцянки виключно з передвиборчої програми.

Порівняти політиків за рівнем виконання обіцянок можна на сайті «Слово і діло» за посиланням. Досить просто ввести в пошуковий рядок прізвища потрібних персон.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака, якого називають «правою рукою» Віктора Медведчука. Санкції поширюються і на кілька телеканалів – «112 Україна», NewsOne і Zik – які вже припинили своє ефірне мовлення.

«Слово і діло» з'ясувало у експерта, чи законно рішення РНБО про санкції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: