Зеленський зустрівся із послами G7 для обговорення санкцій проти каналів Медведчука

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у середу, 3 лютого, провів зустріч із послами країн Великої сімки, під час якої сторони обговорили запровадження санкції проти телеканалів ZiK, NewsOne та 112-Україна.
Фото: Офіс президента України

Президент України Володимир Зеленський у середу, 3 лютого, провів зустріч із послами країн «Великої сімки», під час якої сторони обговорили запровадження санкції проти телеканалів «ZiK», «NewsOne» та «112-Україна».

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Санкції проти каналів Медведчука: як розвивалися події з 2018 року і до сьогодніЯк розвивалася ситуація з телеканалами 112 Україна, NewsOne і Zik з 2018 року і до введення санкцій Зеленським.

Глава держави розповів послам, що канали, які потрапили під санкції, тривалий час використовувалися для дезінформації та просування впливу Росії на політичні процеси в Україні.

Він додав, що їхнє блокування жодним чином не вплине на свободу слова на території нашої держави.

«В Україні чи не найбільша в регіоні концентрація вільних мовників та медіа», – зауважив Володимир Зеленський і додав, що українська влада діятиме виключно за законом.

Повідомляється, що сторони обговорили також проведення судової реформи в Україні та врегулюванню ситуації з Конституційним судом.

«Глава держави поінформував про подальші кроки щодо реформування судової гілки влади та підготовку Стратегії розвитку судової системи на 2021-2025 роки», - розповіли в ОП.

Зеленський також представив послам G7 ключові здобутки у впровадженні реформ, зокрема, відзначив важливість реформування СБУ.

«Реформа СБУ створює передумови для подальшого прогресу в напрямку лібералізації економіки та полегшення ведення бізнесу в Україні», - підкреслив президент.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО впровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, пов'язані з трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

Як ми писали, вчора телеканали «ZiK», «NewsOne» і «112-Україна» припинили трансляцію на телебаченні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: