Україна може не отримати вчасно потрібну кількість вакцин – Степанов

Читать на русском
Україна може не отримати вчасно необхідну кількість вакцин від коронавірусу через величезний попит на ринку.
Фото Слово і діло

Україна може не отримати вчасно необхідну кількість препаратів від коронавірусу через величезний попит на ринку. Також причиною може стати і позиція деяких виробників вакцин, які не зацікавлені працювати з невеликими замовленнями.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час онлайн-дискусії «Збільшення допомоги ЄС країнам Східного партнерства в боротьбі з COVID-19» у п'ятницю, 29 січня.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

«Попит на вакцину на світовому ринку зараз величезний, а виробничі можливості вкрай обмежені. Нинішня ситуація на ринку вакцин свідчить, що ми, ймовірно, не зможемо отримати необхідну кількість сертифікованих ЄС препаратів в ті терміни, які нам необхідні. Компанії-виробники не дуже охоче йдуть назустріч ні в ціні, ні в пропозиціях на перше півріччя 2021 року», - сказав Степанов.

При цьому глава МОЗ додав, що виробники також поки не зацікавлені працювати з невеликими замовленнями.

Тому, уточнив Степанов, Україна звернулася до Європейської комісії з проханням про допомогу. У той же час міністр запевнив, що в рамках глобальної ініціативи COVAX чітко визначену кількість препаратів від коронавірусу Україна точно отримає.

Нагадаємо, головний санітарний лікар Віктор Ляшко сьогодні заявив, що в Україні вакцинація від коронавірусу може початися з 15 лютого або навіть пізніше.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: