На першому етапі від COVID вакцинують понад 367 тисяч українців – МОЗ

Читать на русском
В Україні на першому етапі вакцинальної кампанії отримають щеплення від коронавірусу 367,5 тисяч осіб.
Фото Слово і діло

В Україні на першому етапі вакцинальної кампанії отримають щеплення 367,5 тис. осіб - медики, військовослужбовці, працівники лабораторій. Сама вакцинація стартує у лютому.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в Києві в п'ятницю, 29 січня.

Захист від COVID-19: де українці можуть отримати щепленняВакцинація від COVID-19 у світі йде повним ходом. Чи можуть українці отримати щеплення в інших країнах та скільки доведеться чекати.

«Вже скоро в Україні почнеться вакцинація від COVID-19. Вона почнеться у лютому цього року. Перший етап передбачає доступ до вакцин, загальна кількість людей, яким ми будемо робити вакцинацію - це 367 тис. 491 осіб. Ці всі люди у нас повністю верифіковані», - сказав Степанов.

Глава МОЗ нагадав, що на першому етапі кампанії з вакцинації будуть вакциновані: працівники мобільних бригад вакцинації, лікарі та середній медичний персонал, що працюють в установах охорони здоров'я які надають допомогу при COVID-19, працівники лабораторій, які проводять дослідження на COVID-19, працівники екстреної меддопомоги, включаючи водіїв, а також громадяни, які перебувають в спеціалізованих установах, інтернатах або будинках для літніх людей, працівників цих установ та військовослужбовці в зоні ООС.

Степанов підкреслив, що для вакцинації в Україні будуть застосовуватися «вакцини, які пройшли всі стадії клінічних випробувань і щодо яких будемо мати проміжні дані третьої стадії клінічних випробувань, і вакцини, які були зареєстровані в світі».

«Ще раз підкреслюю, це виключно безпечні вакцини», - додав він.

Нагадаємо, напередодні Рада прийняла за основу законопроект про запуск вакцинації від COVID-19.

«Слово і діло» раніше докладно писало про етапи вакцинації українців, а також плани щодо вакцинації в Україні та інших країнах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: