У США розслідують погрози прибічників Трампа членам Конгресу

Читать на русском
Федеральні правоохоронні органи Сполучених Штатів розпочали розслідування щодо погроз життю та здоров’ю американських сенаторів, які вони отримали перед початком судових слухань у Сенаті з питань імпічменту експрезидента Дональда Трампа.
Архівне фото

Федеральні правоохоронні органи Сполучених Штатів розпочали розслідування щодо погроз життю та здоров’ю американських сенаторів, які вони отримали перед початком судових слухань у Сенаті з питань імпічменту експрезидента Дональда Трампа.

Про це з посиланням на власне джерело повідомляє АР.

Трампу оголосили другий імпічмент: у чому звинуватили президента і що буде даліДональд Трамп став першим в історії США президентом, якому Палата представників двічі оголосила імпічмент.

Зазначається, що розсиланням погрозу займаються прихильники 45-го президента США. Вони погрожують сенаторам вбивством та нападами у разі, якщо законодавці братимуть участь у засіданнях щодо імпічменту.

«Федеральні правоохоронні служби вивчають низку епізодів з погрозами проти членів Конгресу – в той час, як наближається другий судовий процес (в американському Сенаті – ред.) проти експрезидента Дональда Трампа», - йдеться у повідомленні.

У ньому також зазначається, що сенатори отримують погрози через інтернет, зокрема у соцмережах та мессенджерах.

Для охорони законодавців керівництво американської Нацгвардії залишило у Вашингтоні близько 7 тисяч військових, які чергуватимуть у Капітолії та інших органах федеральної влади, а також будуть стежити за порядком на вулицях американської столиці.

Нагадаємо, два тижні тому американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Пізніше стало відомо, що захищати Трампа у ймовірному процесі про імпічмент буде особистий адвокат 45-го президента США Рудольф Джуліані.

Також ми писали, що Руді Джуліані планують позбавити адвокатського статусу через його ймовірну причетність до нападу на Капітолій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: