Трамп може втратити президентську пенсію в разі імпічменту

Читать на русском
Дональд Трамп має право на пенсію у розмірі 221,4 тисячі доларів на рік (18,45 тис. дол. на місяць) та додаткові соціальні пільги, однак усе це він може втратити.
Фото з відкритих джерел

Дональд Трамп має право на пенсію у розмірі 221,4 тисячі доларів на рік (18,45 тис. дол. на місяць) та додаткові соціальні пільги, однак усе це він може втратити.

Про це повідомляє CNN.

Відповідно до закону про колишніх президентів, пільги надаються тільки тим главам держав, які не були усунені з посади у результаті імпічменту або засуджені за кримінальний злочин. Термін президентства Трампа закінчився, але імпічмент йому не застосували. Тож, якщо Сенат вирішить на користь імпічменту, йому, швидше за все, знадобиться друге голосування, щоб позбавити Трампа пенсії та пільг.

Крім пенсії Трамп може розраховувати на довічну охорону. Зазначається, що держбюджет буде витрачати на охорону Трампа близько 1,5 млн дол. щорічно.

Трамп також зможе відкрити офіс у США та найняти персонал. Частково зарплату його співробітникам виплачуватимуть з федерального бюджету.

Також йому та двом помічникам оплатять щорічні витрати на ділові поїздки на суму до одного мільйона доларів.

Нагадаємо, американські конгресмени із Демократичної партії представили статті щодо імпічменту 45-го президента США Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: