Палата представників США проголосувала за імпічмент Трампа

Читать на русском
Палата представників Сполучених Штатів проголосувала за ухвалення резолюції про імпічмент чинного президента країни Дональда Трампа.
Фото з відкритих джерел

Палата представників Сполучених Штатів проголосувала за ухвалення резолюції про імпічмент чинного президента країни Дональда Трампа.

Про це повідомляє «Європейська правда».

Більшість американців хочуть, щоб Трампа усунули з посади – опитуванняБільшість американців хочуть щоб чинного президента США Дональда Трампа негайно усунули з посади або ж щоб він самостійно покинув Білий дім.

Зазначається, що імпічмент Трампа підтримали 232 законодавця, зокрема десять республіканців. Тепер резолюцію, в якій Трампа звинувачують у підбурюванні до заколоту, передадуть на розгляд Сенату.

Він повинен зібратися для розгляду резолюції 19 січня. Також залишається ймовірність того, що імпічмент Трампа погодять після інавгурації нового президента країни Джо Байдена, яка запланована на 20 січня.

Зазначимо, що якщо сенатори таки схвалять рішення про імпічмент, то Трампа позбавлять президентської пенсії ( близько 200 тис. доларів на рік), а також можуть заборонити балотуватися на виборні посади.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні розпочалися масштабні заворушення, в яких взяли участь прихильники Дональда Трампа, які виступають проти визнання демократа Джо Байдена президентом США.

Вони захопили будівлю Капітолію, в якій проходило засідання американського Конгресу. Схожі демонстрації відбувалися і в інших містах країни.

У зв’язку з цим, 11 січня американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту чинного президента країни Дональда Трампа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: