Білий дім заявив про відсутність у Трампа плану вакцинації жителів США від COVID

Читать на русском
Команда 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа не мала плану щодо вакцинації населення країни від коронавірусної інфекції.
Фото з відкритих джерел

Команда 45-го президента Сполучених Штатів Дональда Трампа не мала плану щодо вакцинації населення країни від коронавірусної інфекції.

Про це заявив глава апарату Білого дому Рон Клейн, повідомляє Reuters.

Вакцинація від COVID-19: який план має Україна та інші держави світуУ Британії хочуть до вересня вколоти хоча б одну дозу COVID-вакцини кожному дорослому, в Чехії – до вересня прищепити близько 60 відсотків дорослого населення.

За його словами, розповсюдження вакцин від коронавірусу командою Трампа було «хаотичним» та «дуже обмеженим».

«Процес розподілу вакцини, особливо за межами будинків для літніх людей та лікарень загалом, насправді не існувало, коли ми прийшли в Білий дім», - зазначив Клейн.

Він додав, що це «складний» процес, але адміністрація президента США Джо Байдена створить федеральні місця для вакцинації, щоб допомогти тим штатам, де їх не вистачає.

За даними американських Центрів контролю та профілактики захворювань, станом на 23 січня у США було розподілено близько 41 мільйона доз вакцини від коронавірусу, однак із них використали лише 20,5 мільйона.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що глобальний механізм розподілу вакцин від коронавірусу COVAX може запрацювати вже у лютому.

Також ми писали, що Комітет з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Раді ухвалити законопроект №4613, завдяки якому Україна зможе використовувати вакцини від коронавірусу Pfizer/BioNTech, Sinovac Biotech, Moderna, Sinopharm, AstraZeneca.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: