Джуліані хочуть позбавити статусу адвоката – ЗМІ

Читать на русском
Адвоката чинного президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, який ймовірно збирався представляти його інтереси в ході процесу про імпічмент, хочуть позбавити адвокатського статусу.
Фото з відкритих джерел

Адвоката чинного президента США Дональда Трампа Руді Джуліані, який ймовірно збирався представляти його інтереси в ході процесу про імпічмент, хочуть позбавити адвокатського статусу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що відповідну скаргу планує подати голова судового комітету сенату штату Нью-Йорк Бред Хойлман.

Причиною цього є причетність юриста до нападу на Капітолій, який 6 січня здійснили прибічники чинного президента.

Повідомляється, що перед тим, як натовп пішов на Конгрес, саме Джуліані виступив перед людьми, заявивши, що є безліч доказів про фальсифікації виборів та «крадіжку перемоги» у Трампа. Тоді ж він і запропонував натовпу вирішити це питання шляхом «бою».

Сенатор Хойлман розкритикував поведінку Джуліані та вважає свою скаргу виправданою поведінкою адвоката.

Водночас, видати ліцензію на зайняття юридичною практикою у Нью-Йорку можуть дисциплінарні комітети судів та комітети із розгляду скарг. Саме вони можуть рекомендувати покарання, зокрема й відсторонення від посади та позбавлення права на зайняття адвокатською практикою.

Окрім того, відома група юристів (NYSBA) Нью-Йорку почала розслідування щодо ролі Джуліані у протестах у Вашингтоні. Проте юридичної сили їх рішення не матиме.

Нагадаємо, в понеділок американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту чинного президента країни Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Також ми писали, що Дональд Трамп розглядає кандидатуру Рудольфа Джуліані як свого захисника у ймовірному процесі про імпічмент, процедуру якого запустили в американському Конгресі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: