Імпічмент Трампа: Джуліані погодився захищати 45-го президента США

Читать на русском
Особистий адвокат чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Руді Джуліані повідомив, що він увійшов до команди захисту голови держави у новій справі про імпічмент.
Фото з відкритих джерел

Особистий адвокат чинного президента Сполучених Штатів Дональда Трампа Руді Джуліані повідомив, що він увійшов до команди захисту голови держави у новій справі про імпічмент.

Про це сам Джуліані розповів в інтерв’ю ABC News.

За його словами, команда захисту Трампа планує доводити, що твердження президента про шахрайство на виборах не є підбурюванням суспільства до насильства.

Юрист підкреслив, що, як сторона захисту, він представить твердження про «порушення» на виборах.

Адвокат пояснив, що зі сторони обвинувачення лунають твердження, що будь-хто, хто говорить про шахрайство на виборах, підбурює суспільство до насильства, але ці слова є брехнею.

«Вони (демократи, - ред.) заявили, що всякий раз, коли Трамп говорить про шахрайство на виборах - чи я, чи хтось ще, - ми підбурюємо до насильства. Якщо ми можемо довести, що це правда чи, принаймні, правда настільки, щоб бути легітимною точкою зору, то це вже не войовничі слова», - сказав адвокат.

Він додав, що Трамп має визнати процес імпічменту незаконним, а також відхилити його, якщо справа дійде до суду.

«Якщо вони вирішать довести справу до суду, він (Трамп – ред.) повинен відхилити імпічмент як повністю незаконний. Це єдиний імпічмент, який пройшов за скільки - два дні, три?», - наголосив Джуліані.

Нагадаємо, в понеділок американські конгресмени із Демократичної партії США представили статті щодо імпічменту чинного президента країни Дональда Трампа, прибічники якого влаштували 6 січня масові заворушення у Вашингтоні.

Пізніше стало відомо, що Трамп розглядає кандидатуру Рудольфа Джуліані як свого захисника у ймовірному процесі про імпічмент, процедуру якого запустили в американському Конгресі.

Також ми писали, що Руді Джуліані планують позбавити адвокатського статусу через його ймовірну причетність до нападу на Капітолій.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: