США запровадять санкції проти судна, що будує «Північний потік-2»

Читать на русском
США вже повідомили уряд Німеччини та інших європейських партнерів про введення санкцій проти «Фортуни».

США мають намір впровадити санкції проти судна «Фортуна», яке веде укладку «Північного потоку-2» та його власників. Санкції можуть бути запроваджені вже у вівторок, 19 січня.

Про це повідомляє Handelsblat.

За інформацією видання, США вже повідомили уряд Німеччини та інших європейських партнерів про введення санкцій проти «Фортуни».

Як зазначає видання, тим самим вперше Сполучені Штати не тільки погрожують санкціями, а й насправді запроваджують їх.

Північний потік-2: які країни за чи проти будівництва газопроводуСША, Україна та ще 7 європейських держав не підтримують будівництво газопроводу, тоді як РФ, Німеччина та 10 країн регіону виступають за його зведення.

За даними російського «Газпрому», 94% спірного трубопроводу вже завершено. Як і раніше не вистачає близько 150 кілометрів, з яких близько 120 перебувають у датських водах і близько 30 кілометрів - в німецьких водах.

Федеральне морське і гідрографічне агентство (BSH) схвалив будівництво газопроводу «Північний потік-2» в Балтійському морі в водах Німеччини. Російське судно «Фортуна», вийшло з порту Вісмар в четвер і знаходилося в Балтійському морі біля Ростока. Після досягнення позиції в датських водах перед самою прокладкою труб почнуться підготовчі роботи та випробування.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують повністю зупинити проєкт будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Для цього США продовжуватимуть запроваджувати санкції проти пов’язаних із будівництвом газопроводу компаній.

Також ми писали, що будівництво російського газопроводу «Північній потік-2», яке призупинили наприкінці 2019 року, відновилося у грудні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: