Рада планує проголосувати за скорочення кількості депутатів у січні – Совгиря

Читать на русском
Законопроєкт про скорочення кількості народних депутатів до 300 осіб орієнтовно потрапить на голосування до сесійної зали Верховної ради на останньому пленарному тижні січня.
Фото з відкритих джерел

Законопроєкт про скорочення кількості народних депутатів до 300 осіб орієнтовно потрапить на голосування до сесійної зали Верховної ради на останньому пленарному тижні січня.

Про це заявила заступниця голови комітету ВР з питань правової політики Ольга Совгиря в ефірі телеканалу «Україна 24».

300 нардепів: що потрібно знати про скорочення кількості парламентарівЗеленський хоче запитати людей про скорочення кількості нардепів, попри те, що відповідний законопроект вже ухвалено в першому читанні. Ми спробували відповісти на всі запитання, які виникають у зв'язку з цим.

«В сесійну залу він (президентський законопроект №1017 – ред.) має потрапити на останньому пленарному тижні в січні. Тому що вимога Конституції – це те, що законопроєкт має бути схвалений на наступній черговій сесії. Саме ця наступна чергова сесія в розумінні Конституції – це січень цього року», - зазначила депутатка.

Вона додала, що прогнозувати, чи назбираються необхідні для ухвалення законопроєкту в цілому 300 голосів, можна буде після проведення консультацій з усіма депутатськими фракціями і групами.

Нагадаємо, 14 січня стало відомо, що комітет Верховної ради з питань правової політики рекомендував парламенту ухвалити президентський законопроект про скорочення кількості народних депутатів з 450 до 300.

Питання про скорочення кількості нардепів до 300 було винесено в загальнонаціональне опитування від президента Володимира Зеленського, який пройшов на місцевих виборах.

В ОПУ пояснювали суть і потребу даного питання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: