В ОПУ пояснили питання щодо скорочення кількості нардепів

Читать на русском
В Офісі президента пояснили третє питання всеукраїнського опитування в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня про скорочення кількості депутатів Верховної ради.
Фото - «Слово і діло».

В Офісі президента пояснили третє питання всеукраїнського опитування в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня про скорочення кількості депутатів Верховної ради.

У відостві нагадали, що торік у серпні Зеленський ініціював відповідний законопроект:

Зеленський пропонує скоротити кількість нардепів: скільки депутатів у інших країнахВолодимир Зеленський пропонує зменшити конституційний склад Ради. Дивимося на практику інших країн.

«На виконання своєї передвиборної програми ініціював законопроект про внесення змін до Конституції, яким, зокрема, пропонується зменшити кількість народних депутатів до трьохсот. Цей законопроект вже був попередньо схвалений Верховною радою і проаналізований Конституційним судом».

Також в ОПУ вважають, що «зменшення кількості народних обранців може позитивно позначитися на якості представництва інтересів виборців».

Нагадаємо, думки експертів щодо скорочення кількості нардепів розділилися. У коментарі «Слово і діло» політичний аналітик Дмитро Купира підкреслив, що на таке рішення парламент здатний тільки зараз, а політолог Олексій Якубін висловив побоювання з приводу того, що скорочення депутатів призведе до недопредставництва.

Також наші аналіти дослідили, скільки населення припадає на одного парламентаря в країнах світу.

Як відомо, Зеленський оприлюднив відеозвернення, в якому закликав українців 25 жовтня на виборчій дільниці «відповісти на 5 важливих питань».

Вже відомі всі 5 запитань для опитування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: