Комітет ВР підтримав скорочення кількості нардепів

Читать на русском
Комітет ВР з питань правової політики рекомендував парламенту прийняти президентський законопроєкт про скорочення кількості депутатів в Раді з 450 до 300.
фото з відкритих джерел

Комітет Верховної ради з питань правової політики рекомендував парламенту ухвалити президентський законопроєкт про скорочення кількості народних депутатів з 450 до 300.

Про це повідомив у Facebook член комітету, нардеп Сергій Демченко.

Питання Зеленського №3 про скорочення кількості нардепів: світовий досвідВ Україні зараз на одного нардепа припадає 92,4 тисячі громадян. У разі скорочення кількість депутатів до 300 – буде припадати 138,6 тисяч осіб.

За його словами, за відповідне рішення проголосували 17 з 22 нардепів - членів комітету.

«Після річної перерви Комітет з питань правової політики повернувся до розгляду президентського законопроекту №1017 від 29 серпня 2019 року і дав зелене світло на зменшення складу народних депутатів України з 450 до 300. Тепер, черга тільки за голосуванням парламенту», - написав Демченко.

За його словами, якщо закон в Раді підтримає не менше, аніж дві третини від конституційного складу ВР (300 депутатів) в такому складі парламенту буде не більше 300 народних обранців.

Нагадаємо, питання про скорочення кількості нардепів до 300 було винесено в загальнонаціональне опитування від президента Володимира Зеленського, який пройшов на місцевих виборах.

В ОПУ пояснювали суть питання про скорочення кількості нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: