Печерський суд не передає матеріали справи Татарова до ВАКС

Читать на русском
Столичний районний суд вчергове не надав апеляційній палаті матеріали судового провадження у справі про хабар від екснардепа.
Олег Татаров

Печерський районний суд міста Києва вчергове не надав апеляційній палаті Вищого антикорупційного суду матеріали судового провадження про зобов'язання Офісу генерального прокурора забрати у НАБУ та САП справу заступника глави Офісу президента України Олега Татарова.

Про це повідомляє пресслужба апеляційної палати ВАКС.

«У зв'язку з тим, що на неодноразові запити Печерський районний суд Києва не надав матеріали справи, судове засідання було відкладено з повторним запитом до Печерського районного суду Києва про наданням матеріалів справи. Наступне судове засідання відбудеться 27 січня о 13:00», – інформують у суді.

Раніше Печерський суд зобов'язав Офіс генпрокурора забрати у НАБУ і САП справу Татарова. Пізніше заступник генпрокурора Олексій Симоненко зробив це і передав справу до Служби безпеки України.

Як відомо, НАБУ і САП заочно повідомили Татарову про підозру. Йому направили повістку про виклик до НАБУ, за якою він з'явився і одержав підозру особисто. Пізніше НАБУ і САП подали до суду клопотання про обрання запобіжного заходу Татарову у вигляді тримання під вартою із альтернативою 10 млн грн застави.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експерту Костянтину Дубоносу про підозру в одержанні неправомірної вигоди від екснардепа Максима Микитася, а йому, відповідно, вручили підозру в наданні цієї вигоди. За версією слідства, Микитася у змові з колишнім посадовцем компанії «Укрбуд Девелопмент» домовився із Дубоносом про підробку експертизи, яку проводив ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81,5 млн грн Національної гвардії України.

На думку органів правопорядку, екснардеп через Татарова передав Дубоносу машиномісце вартістю в 250 тисяч гривень, а той, своєю чергою, вніс недостовірні дані до експертизи: занизив вартість житлового комплексу на Печерську з 81 до 7 млн грн. Тоді вказану експертизу призначив слідчий Національної поліції, який розслідував справу про заволодіння понад 81,5 млн грн НГУ. У цій же справі, згідно доказів, є листування, в яких фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров.

За даними співрозмовників в органах правопорядку, напередодні вручення підозри Татарову генпрокурорка Венедіктова змінила групу прокурорів у справі і заблокувала цю процедуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: