Заступник глави ОПУ фігурує у справі хабаря від Микитася

Читать на русском
Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу підозрюваному у справі одержання неправомірної вигоди досліджувалися листування з посадовцем ОПУ.
Олег Татаров

У справі надання неправомірної вигоди колишнім народним депутатом Максимом Микитасем заступнику заступнику директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ (ДНДЕКЦ) Костянтину Дубоносу фігурує прізвище заступника глави Офісу президента Олега Татарова.

Він згадується у деяких листуваннях, пов'язаних зі справою, повідомляє «Слово і діло».

Зокрема, як стверджують НАБУ і САП, Дубонос листувався із низкою осіб щодо обставин справи, зокрема, нібито із заступником глави ОП Татаровим. Водночас, за словами адвоката підозрюваного, вказане листування проводилося не з Татаровим, а з колишнім заступником президента будівельної корпорації «Укрбуд» В'ячеславом Мармишем, який є підозрюваним у справі організації Микитасем заволодіння понад 81,5 млн грн Національної гвардії України.

«У протоколі зазначається, що відбулися такі-то розмови між конкретизованими особами. Зі змісти протоколу не вбачається, чому саме цим особам присвоєно відповідні номера мобільних телефонів. Там де вказано, що, наприклад, розмова із Татаровим відбувається, а насправді ця розмова відбувалась з Мармишем», – сказав адвокат Дубоноса.

Водночас прокурор заперечив словам захисника і сказав, що детективами було оглянуто мобільний телефон Микитася. «Було оглянуто мобільний термінал Микитася та файли, які містили листування між особами: Татарова, Маршиша, Якусевича (заступник генерального директора компанії «Укрбуд Девелопмент» – ред.), Оксани Голобородько (ексдиректоркою департаменту продажів державної будівельної корпорації «Укрбуд» – ред.), Микитася саме щодо обставин призначення, проведення відповідної експертизи», – повідомив прокурор САП.

Прокурор розповів, шо в листуваннях обговорюється необхідність складання і долучення до матеріалів експертизи відповідної довідки, що пізніше було й зроблене. Він додав, що також є розмова між Голобородьком та Якусевичем, в якій надіслано скріншот екрану з повідомленням від «Олега Татарова» із копією паспорта Дубоноса, на якого необхідно зареєструвати паркомісце в житловому комплексі «Артемівський» нібито зі 100% знижкою. В подальшому розмова про передачу паркомісця відбувається між Микитасем та Голобородьком.

Окремо прокурор САП повідомив, що екснардеп Микитась під час допиту підтвердив передачу неправомірної вигоди Дубоносу. На засіданні суддя дослідив протоколу допиту підозрюваного Микитася, в якому стверджувалося наступне: «По суті проголошеної мені підозри повідомляю, що викладені обставини відповідають дійсності та мною повністю підтверджуються», – розповів екснардеп.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру Микитасю та експерту Дубоносу. За версією слідства, екснардеп передав паркомісце Дубоносу за підробку експертизи у справі про організацію Микитасем заволодіння понад 81,5 млн грн Нацгвардії. Нещодавно слідство у цій справі завершили.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: