Заступник глави ОПУ Татаров з'явився до НАБУ

Читать на русском
До Національного бюро з'явився за викликом один із керівників президентської адміністрації у справі хабаря експерту МВС.
Олег Татаровфото: пресслужба ОПУ

Заступник глави Офісу президента України Олег Татаров з'явився за викликом до приміщення Національного антикорупційного бюро у кримінальному провадженні про надання хабаря колишнім народним депутатом Максимом Микитасем.

Про це журналісту «Слово і діло» повідомили співрозмовники в антикорупційних органах правопорядку.

За їхніми словами, Татаров прийшов у супроводженні кількох адвокатів. Як відомо, заступнику глави ОПУ заочно повідомили про підозру, а також надіслали повістки про виклик до НАБУ.

Справа Микитася: хабар за експертизу і «підозрюваний» ТатаровОчільниця Офісу генпрокурора зірвала плани Національного бюро та САП з реалізації повідомлення про підозру ще одному фігуранту справи про хабар від екснардепа.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили експерту Костянтину Дубоносу про підозру в одержанні неправомірної вигоди від екснардепа Максима Микитася, а йому, відповідно, вручили підозру в наданні цієї вигоди. За версією слідства, Микитася у змові з колишнім посадовцем компанії «Укрбуд Девелопмент» домовився із Дубоносом про підробку експертизи, яку проводив ДНДЕКЦ у межах справи про заволодіння понад 81,5 млн грн Національної гвардії України.

На думку органів правопорядку, екснардеп через Татарова передав Дубоносу машиномісце вартістю в 250 тисяч гривень, а той, своєю чергою, вніс недостовірні дані до експертизи: занизив вартість житлового комплексу на Печерську з 81 до 7 млн грн. Тоді вказану експертизу призначив слідчий Національної поліції, який розслідував справу про заволодіння понад 81,5 млн грн НГУ. У цій же справі, згідно доказів, є листування, в яких фігурує заступник глави Офісу президента Олег Татаров.

За даними співрозмовників в органах правопорядку, напередодні вручення підозри Татарову генпрокурорка Венедіктова змінила групу прокурорів у справі і заблокувала цю процедуру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: