В Офісі генпрокурора пояснили відмову від арешту Татарова

Читать на русском
Повідомлення про підозру заступник голови ОПУ Олегу Татарову було здійснено з порушенням законодавства, заявили в Офісі генпрокурора.
фото з відкритих джерел

Прокурор відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику голови ОПУ Олегу Татарову, оскільки повідомлення про підозру містило порушення законодавства.

Таке пояснення надали агентству Інтерфакс-Україна в Офісі генпрокурора.

Татаров повинен довести, що він не винен – ЗеленськийПрезидент України Володимир Зеленський вважає, що заступник глави Офісу президента Олег Татаров повинен йти і доводити своє непричетність до корупційних злочинів, які йому закидають.

«Прокурор відкликав клопотання про обрання запобіжного заходу заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову на підставі вимог ст.185 КПК і виявленого порушення вимог Кодексу», - йдеться в повідомленні.

Як заявили в ОГП, в діях Татарова може бути присутнім інше кримінальне правопорушення.

«Так, шляхом вивченням матеріалів, які додаються до клопотання, встановлено, що в діях підозрюваного можливий склад іншого кримінального корупційного правопорушення, що не дає права звернення до суду з клопотанням про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», - пояснюють у відомстві.

В Офісі генпрокурора також додали, що повідомлення про підозру заступнику голови ОПУ було здійснено з порушенням вимог ст. 481 КПК не уповноваженою особою, що підтверджується судовою практикою, в тому числі ВАКС. Незважаючи на призупинення права на заняття адвокатською діяльністю, він не втратив статус адвоката.

«Зазначені порушення вимог КПК України в подальшому можуть спричинити за собою визнання судом зібраних доказів як неприпустимих», - пояснили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, 18 грудня в НАБУ заявили, що вручили Татарову повідомлення про підозру за статтею про пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди посадовій особі (ч.3 ст.369 КК).

30 грудня стало відомо, що ВАКС задовольнив прохання Офісу генерального прокурора відкликати клопотання про арешт Татарова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: