ВАКС може об'єднати справи про паливні схеми в Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд розгляне клопотання про об'єднання двох кримінальних проваджень в одне за фактами можливого заволодіння коштами МО.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд може об'єднати кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського та інших зі справою стосовно директора ТОВ «Трейд Коммодіті» Вадима Майка.

Таке рішення 24 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, у цій справі обвинувачуються колишній заступник міністра оборони Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту Борис Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Ігор Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Вадим Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Влітку цю справу призначили до розгляду.

Окремо детективи НАБУ і прокурори САП заочно здійснювали розслідування стосовно директора «Трейд Коммодіті» Майка, оскільки він переховується за кордоном. Нещодавно цю справу скерували до суду. Однак, його адвокат під час засідання подала клопотання про об'єднання цих справ в одну. Суд вирішив передати провадження стосовно Майка на розгляд іншої колегії, яка розглядає справу стосовно Павловського та інших.

Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму понад 58 млн гривень.

Нагадаємо, САП передала до суду цю справу.ВАКС призначив у ній підготовче засідання. Пізніше суд повернув САП обвинувальний акт у цій справі. Тому прокуратура подала скаргу. Апеляційна палата ВАКС скаргу САП задовольнила, рішення скасувала і повернула обвинувальний акт назад на розгляд суду першої інстанції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: