Суд надав дозвіл на заочне слідство стосовно директора «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива й прокурора про надання дозволу на спеціальне досудове розслідування.
Вадим Майко

Суд надав Національному антикорупційному бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі дозвіл на проведення заочного розслідування у справі за підозрою директора компанії «Трейд Коммодіті» Вадима Майка у причетності до заволодіння коштами Міністерства оборони України.

Таке рішення 10 січня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомили «Слово і Діло» джерела в правоохоронних органах.

Як відомо, у цій справі обвинуваченими є заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту, посадова особа департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Володимир Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Водночас директор «Трейд Коммодіті» Майко оголошений у розшук.

У зв'язку з цим НАБУ і САП просили антикорупційний суд надати дозвіл на заочне розслідування. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, суд повернув САП справу заступника міністра оборони Павловського. Пізніше, САП оскаржила це рішення суду. Раніше суд відмовив у оскарженні підозри директору «Трейд Коммодіті».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: