НАБУ поспішає передати до суду справу директора компанії «Трейд Коммодіті»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива НАБУ погоджене прокурором САП про встановлення строку ознайомлення з матеріалами досудового розслідування.
Вадим Майко

Вищий антикорупційний суд обмежив до 5 жовтня строки на ознайомлення з розслідуванням детективів Національного антикорупційного бюро директору компанії «Трейд Коммодіті» Вадиму Майку та його адвокатам.

Таке рішення 18 серпня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

На думку детектива НАБУ і прокурора САП, Майко та його адвокати зволікають з процедурою ознайомлення з матеріалами розслідування. Тому вони подали до суду клопотання про обмеження строк на цю процедуру. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнила частково, встановивши строк до 5 жовтня.

Як відомо, у цій справі також обвинуваченими є колишній заступник міністра оборони Ігор Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Володимир Гулєвич та працівник цього департаменту, посадова особа департаменту внутрішнього аудиту Міноборони, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Володимир Трофименко та комерційний директор цієї компанії Володимир Гарькавий. Водночас директор «Трейд Коммодіті» Майко оголошений у розшук.

Недавно НАБУ і САП просили антикорупційний суд надати дозвіл на заочне розслідування стосовно нього. Суд клопотання задовольнив. Пізніше НАБУ вирішило викликати Майка на допит.

Нагадаємо, суд повернув САП справу заступника міністра оборони Павловського. САП своєю чергою оскаржила це рішення суду. Скаргу прокуратури задовольнив суд і нещодавно у справі відбулося підготовче засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: