ВАКС призначив до розгляду справу паливних схем у Міноборони

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання в справі за обвинуваченням колишнього заступника глави Міноборони та інших осіб.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за обвинуваченням колишнього заступника міністра оборони Ігоря Павловського та інших осіб у розтраті понад 58 млн грн на купівлі палива для потреб армії.

Таке рішення 30 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання.

«Призначити судовий розгляд у кримінальному провадженні за обвинуваченням Володимира Трофименка, Володимира Гарькавого, Ігоря Павловського, Володимира Гулєвича, Бориса Малиша та Ігоря Шемовньова на 30 липня на 12:15», – вирішили судді.

Як відомо, у цій справі обвинувачується колишній заступник міністра оборони Павловський, директор відділу департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони Гулєвич та працівник цього департаменту Малиш, старший інспектор департаменту внутрішнього аудиту Міноборони Шемовньов, фактичний власник «Трейд Коммодіті» Трофименко та комерційний директор цієї компанії Гарькавий. Водночас стосовно директора «Трейд Коммодіті» Вадима Майка здійснюється заочне розслідування.

Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що вищевказані особи у 2016 році без передбачених законом підстав, шляхом підготовки та підписання додаткових угод до договорів постачання паливно-мастильних матеріалів для потреб Міноборони, організували підвищення цін на нафтопродукти, внаслідок чого державі заподіяно збитків на суму понад 58 млн гривень.

Нагадаємо, САП передала до суду цю справу.ВАКС призначив у ній підготовче засідання. Пізніше суд повернув САП обвинувальний акт у цій справі. Тому прокуратура подала скаргу. Апеляційна палата ВАКС скаргу САП задовольнила, рішення скасувала і повернула обвинувальний акт назад на розгляд суду першої інстанції.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: