Справа аеродрому «Застава»: чиновник оскаржував довідку Держаудитслужби

Читать на русском
Столичний окружний адмінсуд відмовився відкривати провадження за позовом одеського посадовця до аудиторської служби.
Василь Шкрябайфото: Думская

Підозрюваний голова постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василь Шкрябай намагався в Окружному адміністративному суді міста Києва оскаржити довідку Державної аудиторської служби, складеної у його справі про аеродром «Застава».

Втім суддя Окружного адмінсуду Києва відмовив у відкритті провадженні, повідомляє «Слово і діло».

Як вказується у рішенні, Шкрябай подав позов до Держаудитслужби в ОАСК. У ньому він просив визнати протиправними дії аудиторської служби щодо складання довідки та визнання протиправним та скасування рішення у формі довідки у справі аеродрому «Застава». Зокрема, у цій довідці спеціаліст відповів на такі питання: чи дотримано посадовцями Одеської міськради визначеного порядку і процедури здійснення викупу належних авіакомпанії «Одеса» будівель аеродрому у зв`язку із виниклою суспільною потребою; з вини яких посадових осіб ОМР допущені порушення цього порядку та процедури; чи має місце та документально підтверджується факт надмірно сплачених коштів місцевого бюджету міста Одеси або втрати активів (коштів) при здійсненні викупу ОМР аеродрому «Застава».

Втім, суддя ОАСК відмовився відкривати провадження за позовом. На думку судді, цей позов не поширюється на юрисдикцію адміністративних судів.

Як відомо, крім Шкрябая у справі також підозрюється директор департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексій Спектор, керівниця юридичного департаменту ОМР Інна Поповська, директор приватної авіакомпанії «Одеса» Андрій Вірченко та керівник фірми «Ньюс Йорк Корпорейшн» Діамід Згонник.

Нагадаємо, ВАКС відпустив Спектора під 4,83 млн грн застави, Поповську – під 630 тисяч грн застави, Шкрябая – 10,51 млн грн застави, а Вірченка – під 6,09 млн грн застави.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: