НАБУ відстежує рух коштів у справі купівлі аеродрому «Застава»

Читать на русском
В Антикорупційному бюро продовжують отримувати тимчасовий доступ до документів у справі покупки Одеською міськрадою старого аеродрому.

Детективи НАБУ вивчать подальший рух коштів, отриманих від купівлі Одеською міською радою колишнього аеродрому «Застава» в 2016 році.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що 21 вересня 2016 року Одеська міськрада ухвалила рішення про купівлю будинків і споруд, розташованих за адресою Тираспольське шосе, 22-г в Одесі за майже 147 мільйонів гривень. Зазначена нерухомість колишнього аеродрому «Застава» належала ТОВ «Авіакомпанія «Одеса», яка давно перебувала в стані банкрутства. Разом із будівлями і спорудами в оціночну вартість увійшла і земля навколо аеродрому, однак вона в користування або у власність Одеської міськради не передавалася. Оцінку проводила консалтингова компанія «Бюро оцінки Стефанович».

Детективи НАБУ підозрюють, що чиновники Одеської мерії за попередньою змовою заволоділи бюджетними коштами в особливо великих розмірах. Зазначається, що після отримання грошей авіакомпанія «Одеса» 30 вересня перерахувала майже 146 млн грн на рахунок ТОВ «Ньюс Йорк Корпорейшн» за договором, укладеним 28 вересня, тобто через тиждень після згоди Одеської міськради на покупку нерухомості колишнього аеродрому «Застава». Зазначене ТОВ перевело гроші на рахунки ТОВ «Логістик Сервіс - Груп» і ТОВ «ІПГ «Майстер» у банку ПУМБ. Також «Ньюс Йорк Корпорейшн» перерахувало деяку суму на рахунок ТОВ «Протрейдерс» в ОТП Банку.

У зв'язку з цим, детективи просили суд надати доступ по банківських рахунках вищевказаних компаній. Суддя клопотання задовольнив.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати купівлю Одеською міськрадою колишнього аеродрому «Застава». Раніше детективи завершили розслідування справи мера Одеси Геннадія Труханова.

Додамо, що НАБУ також розслідує так звану «дорожню справу Труханова». В її межах детективи направили міжнародний запит на Кіпр.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: