Лукашенко втрачає лояльність білоруських силовиків – ЗМІ

Читать на русском
Олександр Лукашенко почав втрачати лояльність білоруських міліціонерів та працівників спецслужб, що може привести до краху його режиму.
Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко почав втрачати лояльність білоруських міліціонерів та працівників спецслужб, що може привести до краху його режиму.

Про це повідомляє американське видання Foreign Policy.

У повідомленні зазначається, що в білоруських спецслужбах з'являються ознаки того, що режим Лукашенка незабаром буде повалено. Зокрема, відтік кадрів з МВС Білорусі та інших силових структур почався ще до президентських виборів 9 серпня і триває досі.

«Дезертирство у лавах міліції і спецслужб може змінити хід подій. Якщо ті, кому Лукашенко наказує застосовувати жорсткі заходи до протестувальників, зрозуміють, що ці накази хибні, і припинять їх виконувати, то режим впаде, як картковий будиночок. І зараз є ознаки того, що саме це і відбувається», - зазначає видання.

Воно також додає, що в кінці серпня до Головного управління кадрами МВС Білорусі надійшло понад 300 заяв про відставку. Станом на 1 листопада з мінського ГУВС звільнилися 18% співробітників, з Центрального РВВС - 29%.

Повідомляється також, що частина звільнених силовиків отримує фінансову підтримку з коштів, зібраних білоруською опозицією.

Нагадаємо, раніше Олександр Лукашенко планує продовжувати активну боротьбу за владу у Білорусі, оскільки, за його словами, у нього нічого більше немає.

Також ми писали, що Лукашенко може бути відсторонений від влади внаслідок військового або номенклатурного перевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: