Лукашенку заборонили відвідувати Олімпійські ігри

Читать на русском
Членів виконавчого комітету НОК Білорусі, який очолює Олександр Лукашенко, відсторонили від усіх заходів, які проводить Міжнародний олімпійський комітет.
Фото з відкритих джерел

Членів виконавчого комітету Національного олімпійського комітету Білорусі, який очолює Олександр Лукашенко, відсторонили від усіх заходів, які проводить Міжнародний олімпійський комітет.

Про це повідомив директор МОК зі зв'язків з громадськістю Крістіан Клауе на сторінці у Twitter.

За його словами, Лукашенка, як і усіх інших членів виконкому, необхідно «виключити з усіх подій та заходів МОК, включаючи Олімпійські ігри».

Також МОК вирішив призупинити фінансування білоруського НОК, проте спортсмени, які готуються до Олімпійських ігор, продовжать напряму отримувати фінансування від Комітету.

«Вирішено призупинити всі фінансові виплати НОК Білорусі, окрім виплат, пов'язаних з підготовкою білоруських спортсменів до Олімпійський ігор в Токіо та зимових Олімпійських ігор в Пекіні, і призупинити будь-які обговорення з НОК Білорусі щодо проведення майбутніх заходів МОК», - резюмував Клауе.

Він додав, що МОК продовжить слідкувати за ситуацією в Білорусі та зможе переглянути своє рішення або скасувати ухвалені сьогодні санкції залежно від її розвитку.

Нагадаємо, раніше у канадському МЗС заявили, що Олександру Лукашенку не вистачає легітимності для того, щоб вважатися президентом Білорусі.

Також ми писали, що Олександр Лукашенко може бути відсторонений від влади внаслідок військового або номенклатурного перевороту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: