Лукашенко звинуватив НАТО в намірі захопити землі Білорусі

Читать на русском
Олександр Лукашенко звинуватив НАТО в намірі захопити західну Білорусь. Саме для цього нібито Альянс створює військове угрупування.

Олександр Лукашенко звинуватив НАТО в намірі захопити західну Білорусь. Саме для цього нібито Альянс створює військове угрупування.

Про це він заявив під час сесії Ради колективної безпеки ОДКБ, передає БелТА.

За словами Лукашенка, причиною загострення ситуації в Білорусі стало зовнішнє втручання.

Санкції проти Білорусі: яким чином ЄС продовжує тиснути на ЛукашенкаЄвросоюз намагається тиснути на Лукашенка через його оточення, але проблема в тому, що у білоруських еліт майже немає активів у ЄС, вважає експерт.

«Справа, цитую, «в історичну приналежність білоруських земель Польщі». Це заявляється вже у відкритому режимі. Хіба я як президент і білоруси можуть з цим погодитися? Виявляється там, де ми сьогодні живемо, нам не належать ці землі. Ясно кому. У цьому напрямку і діють», - заявив Лукашенко.

Він додав, що у західних країн існує «давній план створення санітарного поясу між Європейським союзом і Росією».

«Це цілі, які після розпаду союзу, в середині 90-х не вдалося реалізувати. Хто-хто, а ми з президентом Росії це дуже добре розуміємо. Події в Білорусі, відкрито вже говорять - це трамплін для тиску на Російську Федерацію», - сказав Лукашенко.

Раніше Олександр Лукашенко заявив про готовність піти з посади президента Білорусі після проведення в країні конституційної реформи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: