Лукашенко заявив, що може піти з посади

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив про свою готовність піти з посади президента Білорусі після проведення в країні конституційної реформи.
Фото: Гомель.today

Олександр Лукашенко заявив про свою готовність піти з посади президента Білорусі після проведення в країні конституційної реформи.

Про це повідомляють TUT.by та ВВС.

Зазначається, що Лукашенко підтримав реформу Основного закону Білорусі, яка спрямована на послаблення ролі президента в управлінні країною. Водночас, він зауважив, що після ухвалення нової Конституції «він вже не буде президентом».

«Ніяку Конституцію я під себе не перероблюю. З оновленою Конституцією я вже з вами президентом працювати не буду. Тому заспокойтеся. Я ніколи не допущу, щоб, приймаючи нову Конституцію, хтось якось сфальшував або потім, за цією Конституцією, сфабрикував вибори. Навіть якщо я знатиму, що це не те, чого я хочу», - наголосив Лукашенко.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. Офіційно, перемогу здобув Олександр Лукашенко, за якого нібито проголосували понад 80% виборців.

Після оголошення результатів, країну охопили масштабні акцію протесту, які і досі не вщухають. За час їх проведення білоруські силовики затримали 25 тисяч осіб, ще 8 протестувальників – загинули.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: