Висновки Венеціанської комісії щодо КСУ врахують в судовій реформі – ОПУ

Читать на русском
Позиції Венеціанської комісії щодо рішень Конституційного суду врахують при підготовці судової реформи в Україні.
Фото: Charles Platiau / POOL / EPA

Позиції Венеціанської комісії щодо рішень Конституційного суду врахують при підготовці судової реформи в Україні.

Про це повідомив резидент України Володимир Зеленський на засіданні Європейської комісії «За демократію через право», яке відбулося у форматі відеоконференції, передає пресслужба ОПУ 11 грудня.

Висновки Венеційської комісії щодо КСУ: чи спроможний парламент виправити ситуаціюРозв'язання проблеми довкола антикорупційного законодавства та діяльності КСУ залежить від того, чи підтримає Рада запропоновані рішення.

Зеленський, зокрема, заявив, що «солідарний з оцінкою Венеціанської комісії, рішення Конституційного Суду підриває довіру громадськості до конституційного правосуддя в цілому».

За його словами, юристи Офісу президента і Верховної ради вже аналізують висновки і рекомендації Венеціанської комісії, щоб оперативно їх врахувати.

«Володимир Зеленський запропонує Комісії з питань правової реформи при президентові України уважно опрацювати зазначені рекомендації та врахувати їх при підготовці подальших кроків з реформування судової системи», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Венеціанська комісія оприлюднила два висновки за запитом Зеленського, що стосуються рішення КСУ і ситуації з антикорупційним законодавством.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: