КСУ відреагував на рекомендації Венеційської комісії

Читать на русском
Венеційська комісія у своїх рекомендаціях наголошує на необхідності поваги української влади до рішень Конституційного суду, попри їхню неоднозначність.

Венеційська комісія у своїх рекомендаціях наголошує на необхідності поваги української влади до рішень Конституційного суду, попри їхню неоднозначність.

Про це йдеться в коментарі КСУ у четвер, 10 грудня.

Висновки Венеційської комісії щодо КСУ: чи спроможний парламент виправити ситуаціюРозв'язання проблеми довкола антикорупційного законодавства та діяльності КСУ залежить від того, чи підтримає Рада запропоновані рішення.

«Венеційська комісія наголосила, що принцип розподілу державної влади полягає, зокрема, в тому, що парламент і виконавча влада мають поважати роль Конституційного суду України як охоронця Конституції України, і його рішення мають виконуватися», - йдеться в повідомленні.

«У висновку підкреслюється, що, попри неоднозначне сприйняття рішення КС, конституційна роль Конституційного суду має поважатися і Верховна рада має виконувати його рішення з урахуванням Конституції України та міжнародних стандартів», - додали в КСУ.

Нагадаємо, 25 листопада стало відомо, що президент України Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням дати оцінку конституційності ситуації, що виникла через скандальний рішення КСУ від 27 жовтня. Також він попросив оцінити антикорупційне законодавство України.

Пізніше стало відомо, що Венеційська комісія підготує два висновки за запитом Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: