Венеціанська комісія опублікувала висновок щодо рішення КСУ

Читать на русском
Венеціанська комісія опублікувала Спільний терміновий висновок про законодавчу ситуацію щодо механізмів протидії корупції в Україні.
Фото з відкритих джерел

Венеціанська комісія опублікувала Спільний терміновий висновок про законодавчу ситуацію щодо механізмів протидії корупції в Україні. Документ був ухвалений у відповідності з рішенням КСУ, яке відміняє кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Висновок опубліковано на сайті Венеціанської комісії.

В ньому зазначається, що боротьба з корупцією є важливим елементом держави, але також відзначається роль поваги до Конституції.

«Вони йдуть пліч-о-пліч. Парламент і виконавча влада повинні поважати роль Конституційного суду як зберігача Конституції і повинні виконувати його рішення», - йдеться у документі.

Окрім того, Венеціанська комісія рекомендувала відновити скасовану Конституційним судом України статтю, яка передбачала покарання у вигляді позбавлення волі за недостовірне декларування.

Нагадаємо, 25 листопада стало відомо, що президент України Зеленський звернувся до Венеціанської комісії з проханням дати оцінку конституційності ситуації, яка виникла через скандальне рішення КСУ від 27 жовтня. Також він попросив оцінити антикорупційне законодавство України.

Пізніше стало відомо, що Венеціанська комісія підготує два висновки за запитом Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: