НАБУ розслідує можливе заволодіння коштами УЗ на купівлі вугілля

Читать на русском
Національне бюро веде розслідування за фактами можливого заволодіння коштами української залізничної компанії.

Національне антикорупційне бюро розслідує можливе заволодіння 28 млн грн ПАТ «Укрзалізниця» у змові з службовими особами приватних компаній на купівлі вугілля.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як встановило слідство, службові особи філії «Пасажирська компанія» УЗ спільно зі службовими особами ТОВ «Коларес-Брокерс», ТОВ «НВП Бізнес Альянс», ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Вуглеторфзбагачення» і ТОВ «Паливторг» упродовж 2018-2019 років могли заволодіти 28 млн грн УЗ під час закупівлі вугілля кам'яного марки ДГ. У НАБУ допускають, що вугілля могли придбати за завищеною ціною.

Так, детективи провели обшук в автомобілі директора ТОВ «Інноваційні кабельні рішення» Євгена Усатенка та вилучили мобільний телефон Meizu M3 Note; ноутбук Lenovo і флешку. Під час огляду вилученого на техніці віднайшли інформацію, яка може свідчити про зв'язок Усатенка із ТОВ «Коларес Брокерс», ТОВ «Праймтехпостач», ТОВ «Бріорсон Моторс», ТОВ «ІКР» та цих компаній між собою. У вилученому ноутбуці відшукано інформацію у вигляді поштової переписки із документами, які свідчать про взаємодію фірм та їх службових осіб.

Тому вилучене визнане речовими доказами, а рішенням суду на техніку накладено арешт.

Нагадаємо, НАБУ розслідує закупівлю Нацгвардією системи управління військами. Також детективи ведуть слідство за фактом можливого заволодіння коштами кіностудії ім. Довженко.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: