НАБУ зупинило слідство у справі ексдиректора департаменту КМДА

Читать на русском
Адвокат колишнього керівника одного з департаментів столичної влади намагався оскаржити постанову детектива про зупинку слідства.
Костянтин Федотов

Національне антикорупційне бюро призупинило розслідування кримінального провадження за підозрою колишнього директора столичного комунального підприємства «Спецжитлофонд» Костянтина Федотова у зловживанні службовим становищем.

Таку постанову детектив виніс ще 23 липня, вказується в рішенні Вищого антикорупційного суду від 4 вересня, повідомляє «Слово і діло».

Не погоджуючись із зупинкою слідства, адвокат Федотова подав до суду скаргу, в який просив скасувати постанову детектива НАБУ. Вивчивши скаргу, суддя відмовила у її задоволенні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Федотову про підозру в зловживаннях службовим становищем. Пізніше суд визначив йому заставу з покладанням обов'язків. Як встановило слідство, він, зловживаючи своїм службовим становищем, усупереч законодавству продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якого був «Спецжитлофонд», за суттєво заниженими цінами. Унаслідок цього громада Києва недоотримала 5,9 млн грн, що встановлено судово-економічними експертизами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про житловий комплекс на вулиці Підвисоцького, 4-В, неподалік ст. м. «Дружби народів». Детективи встановили, що «Спецжитлофонд» продав 52 квартири ТОВ «БВК УРБІ». Приватна ж компанія відступила на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» майнові права на 20 квартир. Проте, за даними слідства, від ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» гроші за житло не надходили, а платили за квартири фізичні особи.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати цю схему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: