Суд відпустив під заставу ексдиректора КП «Спецжитлофонд»

Читать на русском
Антикорупційний суд частково задовольнив клопотання детектива і прокурора про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.

Суд відпустив під 2,3 млн грн застави колишнього директора комунального підприємства «Спецжитлофонд» в Києві, екскерівника департаменту будівництва та житлового забезпечення Київської міської державної адміністрації Констянтина Федотова, якого НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«16 січня антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому директору КП «Спецжитлофонд», підозрюваному в зловживаннях, що завдали майже 6 млн грн збитків. Суд частково задовольнив клопотання прокурора та детектива та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2,3 млн грн та поклав на нього низку процесуальних обов'язків», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, НАБУ і САП повідомили Федотову про підозру в зловживаннях службовим становищем. Як встановило слідство, він, зловживаючи своїм службовим становищем, усупереч законодавству продав у 2015 році майнові права на 20 квартир у новобудові на Печерську, замовником якого був «Спецжитлофонд», за суттєво заниженими цінами. Унаслідок цього громада Києва недоотримала 5,9 млн грн, що встановлено судово-економічними експертизами.

За даними «Слово і Діло», йдеться про житловий комплекс на вулиці Підвисоцького, 4-В, неподалік ст. м. «Дружби народів». Детективи встановили, що «Спецжитлофонд» продав 52 квартири ТОВ «БВК УРБІ». Приватна ж компанія відступила на користь ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» майнові права на 20 квартир. Проте, за даними слідства, від ТОВ «Роял Білдінгс Девелопмент Україна» гроші за житло не надходили, а платили за квартири фізичні особи.

Нагадаємо, НАБУ почало розслідувати цю схему.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: